Wat een uitdrukking!

Kent u die uitdrukking: we zijn er nog niet rijp voor? Vroeger, toen zeiden ze, vooral de vrouwen onder ons: we zijn er nog niet klaar voor. Klaarkomen een hele klus, zo heette het toen. Maar dat hebben we netjes met zijn allen overwonnen. Nu zijn we er dus nog niet rijp voor. We hebben het zopas gehoord uit de mond van Jan Ham Jambon. Deze handelaar in verfijnde vleeswaren is tevens ondervoorzitter van de NVA.

Sinds de voorzitter van deze partij burgemeester is geworden in ’t Stad van A, horen we nu dus hoe langer hoe meer de ondervoorzitter. De voorzitter had altijd een Latijnse wending achter de hand. Daarmee zette hij zijn woorden kracht bij. En nooit mocht er iemand lachen of hij kreeg een banvloek, in het Latijn of het Grieks.

Met Jan Ham is het dus lachen geblazen. Eerst had hij zoiets met Monsieur Vuilton, een van de rijkste mensen ter wereld. Is in België komen wonen om minder belasting te moeten betalen. U sijt welgekomen, monsieur, u hebt vele centen en da’s beter dan die arme sloebers die hier onze centen komen meepikken. We wisten niet wat we hoorden. Tot s’anderendaags mijnheer Ham opnieuw aan het woord kwam: we hebben ons in mijnheer Vuition vergist.

Nu luidt het dus dat we er nog niet rijp voor zijn. Waarvoor en wie zijn wij?

Wij, de Noorderbelgen, Noord-Belgen of Belgen van het Noorden, zijn niet rijp voor de splitsing van het land. Dat laatste is wat de NVA nastreeft en het laatste wat de meesten willen. Omdat we er nog niet rijp voor zijn.

We mogen ons dus verwachten aan een offensief vanwege Jan Ham en consoorten om ons rijp te maken. Ik ben niet eens benieuwd.

het land zet zich schappezewevereinstein en de lach

Een gedachte over “Wat een uitdrukking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s