Open brief aan Martin Beversluis, voormalig stadsdichter van Tilburg en nog wat meer

Beste vriend,

 

Ik heb op het groot smoelenboek het lef gehad om de Zwartepietendiscussie als achterhaald te bestempelen en meteen heb je me ontvriend. Je vriendschap stelde blijkbaar niet zo veel voor. Ik heb met Pom Wolf al heel wat aanvaringen gehad maar we zijn nog steeds vrienden. Zo zit dat.

Hoe zit het dan met Zwarte Piet? In België zijn pogingen ondernomen uit zwarte hoek om deze discussie in gang te trekken, ingeleid door een stadsgenoot, overigens. Zonder succes. Zwarte Piet is een stuk folklore. Daar begin je niet met allerlei zaken erbij te sleuren die er niet toe doen, van slavernij over negorij tot veelwijverij of zo.

Zand erover, dus. Niet zo jij, jij hebt in die nepdiscussie kamp gekozen en schiet vandaar uit op iedereen die zich niet tot je kamp bekent. Zandzakken erover, dus.

De moffen hebben mijn vaders vader van de honger doen sterven. In Vlaardingen. Ik heb daar een grondige moffenhaat aan overgehouden waarbij jouw standpunt in de pietenkwestie verbleekt. Enkele jaren geleden heb ik dat verleden begraven, toen mijn vader begraven was. Het zou me echter nooit overkomen zijn die haat over te dragen op vrienden van Duitsland. Denk aan Jolies Hey, inderdaad.

Ondertussen durf ik te verblijven in de hoop dat ook jij op een dag tot inzicht komt.

Met vriendelijke groet,

Op onderstaande foto is de tweede persoon van links Pom Wolf en de derde Martin Beversluis.

martin is de man in het midden vooraan met de spitse baard beversluis

Martin Bevesluis midden vooraan