Het bundeltje ‘Zilverblik’

In de jaren 1980 schreef ik gemiddeld een gedicht per week volgens de formule van de gulden snede. Daaruit heb ik toen een ontwerpbundel samengesteld die ik de titel ‘Zilverblik’ meegaf. Ik zocht niet langer naar harmonie, had die ook niet gevonden maar bedreef die in mijn gedichten. Nooit heb ik er aan gedacht die bundel te laten uitgeven.

Tot Wijnand Steemers uit Wageningen kennis bleek te hebben van de gulden snede in poëzie. Er volgde een intense uitwisseling van ideeën en geschriften en zie, de man stelde voor een selectie uit die ontwerpbundel alsnog te publiceren.

De bundel krijgt een plechtige voorstelling op zaterdag 16 oktober 2021 om 11u in Boekhandel ’t Oneindig Verhaal in de Stationstraat te Sint-Niklaas.

Wilt u het bestellen? Dat kan, via Messenger op mijn faceboekaccount of via mail marc.tiefenthal@gmail.com het boekje kost 10 euro verzendingskosten 2 euro.

Pauvre B

Op zaterdag 16 oktober 2021 mocht ik in boekhandel ‘t Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas opnieuw een bundel voorstellen. Ditmaal een bundeltje, Zilverblik.

Bij de voorstelling van mijn vorige bundel zijn er drie mensen en een paardenkop opgedaagd; een onder hen kwam helemaal uit Utrecht met het openbaar vervoer.

Ditmaal ontbrak de paardenkop van dienst en daagde welgeteld een persoon op. Het werd een onderonsje.

In mijn evolutie van poète maudit naar niets ziende en zeggende taodichter gaat het dus de goede richting uit. Zodat bij mijn volgende bundel niemand nog komt opdagen bij de voorstelling.

De volgende voorstellingen zouden in Nederland kunnen plaatsvinden. Daar zou ik opnieuw maudit kunnen worden.