Man toch wat een kutweek met de computer!

Het begon allemaal met een vliegtuig dat verdween. En dat men niet terugvindt. Terwijl iedereen er naar op zoek is, met alle middelen, ook de informatica. Bijna twee weken is het dat het spoorloos verdween.

Daarna krijgen we te lezen en te horen dat je met 70 euro investering in apparatuur genoeg hebt om alles te weten te komen van wat we doen als we op het internet surfen met een draadloze openbare verbinding op onze zaktelefoon, onze schootcomputer of ons tablet. Op café, bijvoorbeeld.

Er was een tijd dat we een bier of een frisdrank gingen drinken op café om een babbel te slaan met wie dan ook. Nu mogen we al op café gaan met ons drie of vier, ieder haalt zijn draagbaar toestel boven en hop, is weg. Ik ben de enige die dan een boekje of liever een schriftje opendoe en schrijf.

Maar zie, vriend René in Tilburg meldt zonet dat hij er ook van langskrijgt:

Zo’n dagje dat je beter de computer uit had kunnen laten staan. Eerst urenlang bezig geweest om een scanner eindelijk werkend te krijgen. Tijdens het scannen daarna herstart Windows doodleuk zonder aankondiging (update). Ondertussen lag KutBinnenlanders.nl eruit, en bij navraag blijkt ‘dat de eigenaar alles opgeheven heeft’ – wat me als ‘baas’ van de website enorm verbaast, natuurlijk. En het regent weer lekker afwijzingen in de inbox.

Maar alles komt goed… Even vijf backups van al mijn belangrijke data gemaakt. En straks verdomme maar eens mijn kont parkeren op een terrasstoel in de zon. De techniek en ik boteren niet, vandaag.

Wat mijn vrouw betreft, die mag niet klagen en ze klaagt niet. Ik heb mijn Skype op haar draagbare computer overgezet. Wat heb ik gevloekt! En wat een tijd het in beslag nam. Maar het is me gelukt en nu ligt ze te babbelen met haar wereldwijd verspreide familie. Onze globalisering, zie. En die is niet Amerikaans, niet mijn vrouw noch onze globalisering.

skype rené vandensen MALAYSIA-CHINA-VIETNAM-MALAYSIAAIRLINES-TRANSPORT-ACCIDENTSchryver te new york ma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s