Ja, ja, jaaroverzicht

Iedereen haast zich te pletter sinds oktober om Sinterklaas te vieren en te zeuren over zijn pieten. Vervolgens, nog voor de Sint is gekomen, haast iedereen zich te pletter om Kerstmis keurig te vieren en sleurt men her en der al kerstbomen aan. Vanwaar die haast? Je wil het niet weten. Wij haasten ons dan maar met een jaaroverzicht.

De Verenigde Staten, i.c. van Amerika, stonden in 2020 voor twee uitdagingen: de pandemie en de verkiezingen. Zal Poetin winnen of blijft het toch een democratie? U ziet, groot was de inzet. Het virus heeft gewonnen, Poetin verloren.

Het koninkrijk België stond in 2020 voor twee uitdagingen: de pandemie en de vorming van een federale regering. Met of zonder de PvdP, partij van de Pezewever, ook weleens NV/A genoemd. Het is zonder geworden. De PvdP heeft verloren, het virus heeft alsnog gewonnen.

U ziet het al: de toekomst wordt niet meteen schitterend maar slechts half zo zwaar.

In andere landen, kijk naar Frankrijk, kijk naar Nederland, hebben ze niet de helft van de Amerikaanse en Belgische sores. En toch zeuren ze daar meer dan elders. Niet langer zeuren, Poetin, Pezewever, de liga tegen de mondkapjesplicht et tutti quanti.

Ook de kotmadam heeft verloren, doch dit terzijde.

Prettig gestoord eindejaar.