Open brief aan Harold Polis


Beste man,

Meestal vernoem ik in mijn open brieven bij de naam ook de titel. Jij bent uitgever af en weet nog niet wat je morgen wordt. Dat je een man bent en vaak uit een stuk, staat echter vast. Vandaar.

Daarnet las ik een middellang vraaggesprek met jou in de Tijd. Begot, in de Tijd? Oké, de Morgen mocht er ook bij. Maar in de Tijd ben je op je plaats. En zie, je bevestigt daarin wat ik al een tijd als idee van je had: mee met de ontwikkelingen van deze tijd dankzij de jeugd. Waaronder mijn vriend Maarten Inghels. Die me over jou had verteld, trouwens. Door wie ik belangstelling begon te krijgen voor de uitgever van de Bezige Bij in Antwerpen.

Ik hoop dat je een hobby hebt. Dat moet daarom niet sportvissen zijn, al zou je dat wel staan. Je hebt echter vooral een visie. Dat mensen zich niet domweg door de treurbuis laten verkleuteren. Dat er onder de mensen ook zijn die weerstand bieden. En dat Jeroen Olyslagers daarin niet de enige is. En dat je voor die mensen boeken blijft maken. Je weet bovendien verdraaid goed hoe iemand als jij maar ook als voornoemde Maarten en Jeroen daar een rol kunnen in spelen.

Dat siert je. Daarom kijk ik vol belangstelling uit naar waar je straks terecht komt. En gelijk heb je met die boekenbeurs: ik koop al lang geen ticket meer van 8 euro om een dag lang te struinen tussen boeken waar dan die paar die ik steevast wil kopen, niet te vinden zijn. La foire des livres est bonne pour les enfoirés. Ik weet dat je Frans begrijpt dus hoeft dit geen vertaling.

Tot laterharold polis jeroen met joost op de treurbuis maarten_inghels_beursgebonden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s