Avonturen te New York

Het oorspronkelijk soortelijk gewicht is een onbekende geworden in tijden waarin rook en virus om ons hoofd wentelen. Kortweg Osg genoemd, soms ook OSG, liep hij het gevaar weg te kwijnen in een hoek van Holland. Gelukkig niet van Rusland.

Vanuit die verdomhoek kwamen regelmatig geluiden te horen over de onderstand van zaken inzake rook en virus. Allicht is het vergeefs om gewicht in de schaal te willen leggen als je tot het oorspronkelijk soortelijk gewicht hervalt. Het verdween een tijd van de radar, allicht om zich te herpakken, dachten velen.

Het verliep echter anders; het OSG vloog naar New York, nu hij gewicht kwijt was had hij centen te over. Op Kennedy Airport nam hij een taxi, zo’n gele weet je wel, ‘naar de Wereldgezondheidsorganisatie’ zei hij in het Engels. Alsof die chauffeur dat wist; en of. Hij werd er verwelkomd met enige honneurs, meteen naar de afdeling epidemiologie geleid en daar in een bad gelegd. Bij wijze van spreken dan, met veel spreken en luisteren.

Het was een licht aangekomen gewicht dat ’s avonds reeds terugvloog naar het oude continent. De gewichtstoename situeerde zich voornamelijk in het hoofd, waar de kennis omtrent epidemie, pandemie en afstand houden was binnengeslopen als statistiek, bioplasmalogiefoto’s, virale vangarmen en haken en ogen, en wat nog meer.

Eenmaal terug thuis vond hij die titel niet misstaan, oorspronkelijk soortgelijk gewicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s