Open brief aan rechter Peter D’hondt te Dendermonde

Geachte Weledelgestrenge heer Rechter,
Wij hebben onze afspraak bij u in de rechtzaal gemist daar we die niet hoefden na te komen. We kunnen alsnog door dezelfde deur en in een van die krochten op de Grote Markt een duistere pint pakken, liefst een wit bier.
U werd gevraagd de zaak te onderzoeken die een diender uit Temse tegen me had aangespannen omdat ik zijn bevel zou hebben genegeerd. Hij zou u daarbij hebben gevraagd mijn rijbewijs af te nemen. Ik was van plan mijn pleidooi zelf te schrijven en uit te spreken.

Dat doe ik dan nog maar eens in het kort in deze brief. De diender in kwestie, die uiteraard graag anoniem wil blijven, zijn naam zij vervloekt, moest toegeven dat hij een communicatiefout gemaakt had. Een week na het feit. Dat zit zo. Hij wou mij, die de politie had ingeschakeld, en de overtreder samenbrengen in een motorkapoverleg. Alleen al deze term maakt deze diender zeer dienstbaar en boven de rest. Echter, als je iemand wil in een overleg betrekken, die je al een goed half uur hebt over het hoofd gezien en straal genegeerd, doe je dat niet door een bevel naar dat zelfde hoofd te slingeren en vervolgens dat hoofd te intimideren omdat het geen bevel hoort.

Stel, geachte weledelgestrenge heer Rechter, dat ik niet naar het Comité P was gestapt, hoe zou dit afgelopen zijn? Ik had in mijn verhoor met de diender aangegeven dat ik niet verplicht was een bevel van hem op te volgen daar de feiten zich op privé-terrein afspeelden. “O, gaan we zo beginnen?” zei de diender. Zo is het dus ook afgelopen, het Comité P kwam tot dezelfde bevinding. Anders was ik in uw rechtzaal gedaagd en had ik u telkens opnieuw het verband tussen de feiten en mijn rijbewijs doorgesneden.

Uw reputatie kennende zou u mijn pleidooi hebben afgedaan als niet ter zake en u zou de diender in het gelijk hebben gesteld. Mocht ik me vergissen, ik zou zeer verheugd zijn.

Tot in het keren op de fiets, in Dendermonde

rechterhamer peter dhondt

2 gedachten over “Open brief aan rechter Peter D’hondt te Dendermonde

  1. hopelijk leest hij dat niet broere, lol. want ge weet, heeft hij het niet kunnen doen de nacht voordien, dan is hij nog strenger zoals hij nu al is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s