Grafdelvers aller landen, ontbindt u!

Nadat in het westen godsdienst niet zozeer werd afgeschaft maar haast geruisloos naar de vergeetput werd gedragen, zonder veel plechtigheid, kregen de dragers ineens heel veel werk. Waren ze aanvankelijk eenvoudige handarbeiders, met een CAO die dezelfde was als van de grafdelvers, nu ontpopten ze zich tot hoofdwerkers.

Intellectuelen?
Anderhalf decennium later is hun collectieve arbeidsovereenkomst ondergebracht in de sector van de markstudie. Van doodgravers zijn ze trendsetters geworden.
U verwacht nu een woordje uitleg. Hoe is het zo ver kunnen komen? En wat doen wij daar dan mee? Want, wie zijn wij?
Het zit zo. Toen ze terugkeerden van hun weinig verkwikkende mars naar de vergeetput, staarden ze in een leegte. Friedrich Nietzsche heeft die leegte, die is ontstaan na de dood van God, proactief opgeroepen, dit wil zeggen nog voor God dood was. Onze roergangers echter hebben Nietzsche niet gelezen. In die leegte zagen ze een uitdaging, een gat in de markt na een geweldige ontploffing.
Eerst bleven ze in opperste verbazing staren naar dat gat. Ze bleven niet bij de pakken maar bij het gat zitten. Opperste verbazing komt zo zelden voor, ook al denkt u het tegendeel als u de kranten leest, dat het dagen duurde voor ze een niveau lager raakten en dus in verbazing belandden.
Om een kort verhaal kort te houden: ze stonden op, stichtten een firmaatje en leiden nu iedereen aan de hand naar een of andere put of gat onder het mom dat dit de trend is. Meer uitleg kunt u niet verwachten. Dat spreekt vanzelf.
Welk besluit mogen wij hier nu uit trekken? Lees Nietzsche.

grafdelverstrendsetterstrendSetter met ballennietzsche18822

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s