Een Europese unie zonder grenzen?

Binnen de Europese unie is de vrije uitwisseling van goederen nog altijd niet vanzelfsprekend. Hier kon je lezen hoe ik mijn koffie nuttig. Voor een zogenaamde snob is de smaak uiteraard raak. Meer dan tien jaar geleden had ik ooit de smaak te pakken van een supermerk, Carte noire, un café nommé désir. Had ik ooit gekocht in de nachtwinkel, waar alle koffie even duur was en ik dus maar de duurste kocht. Ik kocht toen jaren lang deze koffie tot hij onvindbaar werd. Frankrijk had hem gerepatrieerd.

.

Wij hebben een tweede verblijf in een buitenland en daar vind ik die koffie nog steeds. Hier in België is hij zelfs verdwenen bij Carrefour, toch een Frans bedrijf bij uitstek.

.

Maar ik heb hem teruggevonden, door over de grens te gaan. Ondanks de Europese unie kost een pak van zes liter water dat mijn vrouw lust, in België 4,75 euro, terwijl het in Frankrijk tussen 3,75 en 2,75 euro kost. Wij gaan het dus kopen in de winkel die genoegen neemt met 2,75 euro. En daar dus vond ik mijn Carte noire terug, nog wel in bonen!

.

Aan de grens is er geen controle meer hoewel men de gebouwen van de douane nog altijd niet gesloopt heeft. Als er wel controle zou zijn, zou ik me een smokkelaar voelen. Ik ben dus vrij. Maar waarom bestaat er nog zo’n prijsverschil?

cartenoire-desir2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s