Pestbeest (man ager)

 

Vandaag gelezen op deredactie.be:

In een lokale Chinese zoo ligt een pandabeer gelukzalig te slapen. Iets te gelukzalig moet een soortgenoot gedacht hebben, want hij maakt de slapende pandabeer wakker op een wijze waarop niemand gewekt wíl worden: door op zijn snuit te urineren.

Zoals je verder kunt lezen, deed de bovenste beer zijn gele gevoeg naar de onderste toe maar toen was die onderste al wakker genoeg om de poten, pardon, de benen te nemen.

Ik vraag me echter af of het waar is dat niemand op die manier wil worden gewekt. Is daar voldoende onderbouwd wetenschappelijk onderzoek naar gevoerd?

Wat we wel weten is dat dit geen alleenstaand verschijnsel is. Wie een beetje vertrouwd is met hiërarchie, in de biomensenwereld dan, herkent dit plaatje meteen. Daar heb je ezels die elkaar onderschijten. De manager, spreek uit: man / ager, overtreffende trap van onager, gaat vaak wild tekeer tegen de tussenlaag, de werkezels, en schijt ze dan onder. “Ik geef ze de volle laag!”, hoor je hem dan roepen. Let wel: het is meestal het hoofd waarop de bovengeschikte mikt om de ondergeschikte te beschijten. Vandaar ook dat in de belaagde middenmoot vaak de paraplu wordt gebruikt. Naar boven toe, wel te verstaan.

Het artikel eindigt als volgt:

Op YouTube werd het filmpje al door bijna 300.000 mensen bekeken. Niet ten onrechte, want na de criminele pinguïn is dit al het tweede dierenfilmpje dat ons op relatief korte termijn met verstomming slaat.

Ik denk dat we de dierenrechtenbescherming best anders bekijken, door deze bril; een onderzoekscommissie in het parlement is niet nodig. Afschaffen, die dierenrechten. Anders geeft je de wilde bosezels gelijk die het ver geschopt hebben onder ons en nu van bovenaf naar ons toe de volle laag geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s