Is daar iemand?

De brug is nu toch wel opgehaald. De slotgracht ligt er open en bloot bij en stinkt nogal. Zoals wanneer een strijder na weken ongewassen te strijd te zijn getrokken, thuiskomt en uit zijn kleren stapt. Niet te harden.

.
Eerst werden de arenden uit hun nest verdreven dan wel de keel overgesneden. Zo namen ze het arendsnest in, bouwden er hun kasteel, groeven er een slotgracht omheen en maakten een ophaalbrug.

.
Denkt u nu nog niet spontaan aan iemand die u kent, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Toch kent elke familie wel een nestenrover.

.
In het dorp aan de voet van de berg blijven nauwelijks nog inwoners over. Achtenveertig procent is gevlucht, vijfentwintig procent is afgemaakt. Reken zelf uit hoeveel procent er nog overblijft.

.
De heren op het kasteel maken ondertussen mooie sier met zware paarden. Ze laten hun lullen lustig los op gevangen genomen deernen.

.
Drie bergen verder volgt de ene vergadering de andere op over de vraag hoelang dit nog wel kan duren. Je zou denken, hoe vroeger het ophoudt hoe beter. Maar een oorlogsduif heeft een bericht binnengesmokkeld in de kamer van de voorzitter. Daarin wordt hij aangemaand, zelfs gedwongen, de burcht met lede ogen aan te zien en te wachten tot het bewonersaantal in de omliggende, ja zelfs laag liggende dorpen, voldoende is uitgedund en de macht tot een waar vacuüm is verworden. Dat daarbij offers zullen vallen, daar hoeft niemand oren naar te hebben. Noch oog voor te krijgen.

.
De kleur van het water in de slotgracht ziet soms rood.

luchtje afscheppen ongewassen krijger ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s