Open brief aan de voorzitter van Horeca Noord-België


Geachte heer,

Mijn vrouw en ik hadden enkele jaren geleden een fijn restaurant ontdekt waar we voor een schappelijke prijs voorzien werden van heerlijke spijs. We hebben er van de weeromstuit onze huwelijksverjaardag gevierd in het bijzijn van meer dan tien personen. De bediening was optimaal, het kader rustgevend.

We bleven er komen, eenmaal per maand. Een paar keer stonden we voor een gesloten deur. De buren echter houden ook restaurant dus moesten we niet op onze honger blijven. De laatste maal dat de tent dicht was, had de tenthouder de hele zaak eigentijds aangekleed, althans dat dacht hij. De zaak ziet er wat leuker uit, wat hipper maar meteen ook onpersoonlijk, kaal, onrustwekkend.

De witte kassa is ondertussen ook een bij wet voldongen feit.

Wat blijkt nu verder? De schotel die onze voorkeur wegdraagt werd qua ingrediënten drastisch ingeperkt. Een ingrediënt is volledig verdwenen, van een ander blijft slechts de helft nog over. En hier en daar zijn de porties kleiner. De prijs daarentegen ging met vier euro omhoog. De drank kost redelijkerwijs twee euro vijftig cent en nu dus drie euro vijftig cent. Kortom, de knepen van de Microschoft worden ook hier danig toegepast. Die laatste herdenkt om de drie tot vier jaar zijn besturingssysteem en zijn toepassingen, vraagt er altijd maar meer geld voor en biedt altijd maar minder professionele ‘tools’.

Daarom heb ik al lang besloten mijn besturingssysteem en mijn toepassingen via via te installeren. Voor vijf euro, was dat de laatste keer.

Om dezelfde reden hebben mijn vrouw en ik besloten het restaurant in kwestie de rug toe te keren. Zo makkelijk laten we ons niet oplichten. Het was de laatste keer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s