Een ongemeen opbouwende dag


Er is zondag en zondag. Er zijn zondagen dat de zon schijnt en dat ik genood word te gaan fietsen. Gisteren raakte ik op de fiets in Lokeren en viel er voor een uitzonderlijk goede vishengel met een molen om u tegen te zeggen en om vriend Vladimir P. jaloers te maken.

Na de middag naar Meise. Als je Temse verlaat via de N 16 rij je voorbij Bornem langs een eenvoudig nog half natuurlijk landschap. Tussen Bornem en Puurs slaat de landelijke ondermaatse invulling van het landschap volop toe. Je zal het weten dat mijnheerke Peeters of vrouw Turtelboom hier vandaan komen en zelfs wonen, hoewel mevrouw Turtelboom er eerder woonachtig is. Mijnheerke Peeters zou die afschuwelijke invulling verder willen laten voortbouwen door Chinese ondernemingen.

Het ergste van de A12 ligt al achter de rug als ik deze autoweg neem ter hoogte van Willebroek. Dat ligt namelijk tussen Antwerpen en Boom. Ik rij richting Brussel en ga eruit aan uitrit 3 Meise.

Mijn vriend Etienne Wijjns heeft meer dan 5 jaar geleden zijn oog laten vallen op een afgedankt tramstation, een geklasseerd monument. Na jaren onderhandelen is hij erin geslaagd er een galerie van te maken. Gisteren ging daar een vernissage door van twee kunstenaars, allebei Seghers waarvan een vriend Wilfried.

Ik ga hier niet in op de werken die er te zien zijn, tenzij dat Wilfried uitpakt met absoluut nieuw werk, nieuw maar ook absoluut: helemaal wit, helemaal zwart en helemaal rood. Voor mij is het belangrijk tussen deze vrienden te vertoeven, daar zij in dezelfde trant werken als ik schrijf. Daagden daar ook op andere bevriende artiesten die ik helaas te weinig zie de laatste tijd. Kortom, een heerlijk moment.

etienne voor het tramstation Meise Meise twee seghers Meise seghers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s