Harde tijd voor ezels


Ja, je leest het goed, voor ezels. Dus niet voor eikels. Had trouwens ook gekund, een andere keer misschien. Als je het geluk hebt of het ongeluk, het zal dat laatste zijn, dat er een ezel in je buurt rondstruint, dan zal je zien hoe moeilijk hij het vandaag heeft.

Meer bepaald de opperezel.

Het gaat zo. Volgens de denkverhelderende uitspraak man-ager is dat de overtreffende trap van onager. Zo’n manbeest slooft zich graag uit. Nogal wat mannetjesputters geraken in zo’n positie. Ze doen doorgaans behoorlijk, ik herpak me even: behoooooooooorlijk druk. Lopen van hot naar her. Dat maakt hen belangrijk. Al zijn ze dat nooit.

En vandaag komt daar een neger hen de loef afsteken! De voorzitter van een directiecomité waar zij van kunnen dromen komt in dit versukkeld landje even de vloer aanvegen met al wat zich organisatie waant.

Staat om zes uur op, eet een continentaal ontbijt. Zo een met een zacht gekookt ei (6 pond betaal je daarvoor in Londen), koffie met of zonder melk, maar eerst een vers geperste sinaasappel in sap, een paar broodjes met beleg naar keus. Werkt zich door dat ontbijt terwijl hij twee, drie kranten doorneemt.

Het is belangrijk hier te wijzen op dit werkwoord. Hij neemt de kranten door. Iemand anders leest ze namelijk voor hem.

Dan rent hij in lichtjes gestrekte draf naar zijn grote auto. Zo’n grote auto zie je hier niet. Hij heeft hem laten overvliegen. Erger nog, hij heeft er twee. Laten overvliegen. Insiders noemen die auto het beest. Er zit een motor in van een vrachtwagen. Zijn chauffeur scheurt ermee naar de helihaven. Daar loopt hij in gestrekte draf en lichtjes voorovergebogen tegen de wind naar de helikopter, zo’n hefschroefvliegtuig weet je wel. De rotor draait al. De deur gaat dicht en weg is hij, omhoog. Recht omhoog. Gevolgd door nog twee of drie van die toestellen. Met daarin een koning en een eerste minister.

Een half uur later landt hij, legt een bloemenkrans neer op een kerkhof – wat! Hij zet de bloemetjes buiten op de buiten en niet bij de onbekende soldaat in Brussel!. Nee, hoor, hij wil ze alleen maar kwijt aan een dooie Amerikaan. Eigen volk eerst. Foei.

Daarna gaat het weer in gestrekte draf naar de helikopter, terug naar Brussel. Daar rent hij verder naar de Europese Commissie om bij de voorzitter op de koffie te gaan. Lunchen doet hij met de voorzitter van de Navo en afsluiten doet hij in het paleis voor schone kunsten. Waar jan & alleman erbij mag zijn. Daarna vliegt hij naar Rome.

Kijk, daar kan geen enkele opperezel aan tippen. Zo’n druk gevulde agenda! Zo door en door alles georganiseerd, gerepeteerd, omkaderd met beveiliging van de duurste soort.

Het is hard slikken vandaag voor de man-agers.

Uitvaartmuzikant Hans Klbarack obama rélféchit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s