Wat wordt 2014!?


als gevolg van dit artikel?http://www.youtube.com/watch?v=3MteSlpxCpo

Wat! Wordt 2014 een jaar vol verwarring? Wat staat er te verdwijnen, wat staat ons te wachten?

Zaterdag was koopjesdag. Tegen de helft van de prijs nieuw en stijlvol gekleed, het loont de moeite. Ik wou donkere kleuren en vond die, zwart en donkerblauw. Mijn vrouw heeft drie verschillende ensembles samengesteld en het derde gekocht, zonder koopjeskorting.

Voor we vertrokken had ik eerst me rode oortjes naar Trio op Klara geluisterd. Over de stand van zaken in Palestina, vooral in Ghazzah. Er was de 70-jarige Ludo Abicht nodig om ons er aan te herinneren dat de Mossad Hamas heeft groot gemaakt, bewapend zelfs, om de partij van Jasser Arafat te ondermijnen. En zo tweedracht te zaaien. Abicht vond het opmerkelijk dat de Mossad dit spel voor zijn doen nogal openlijk gespeeld heeft. Waarom moest de Mossad dan zo nodig en zo brutaal het nummer twee van Hamas afmaken?

Diezelfde Ludo Abicht herinnerde er ons aan dat de veiligheid van Israël niet alleen een politieke mantra is maar ook een dito fictie. front uniarafat


De nieuwe mantra van mijn oude moeder, over twee van haar vier zonen: intelligent maar niet wijs. Alsof dit de slotsom is. Ze herhaalt dit en kijkt dan alsof dit de slotsom is. Wat het ook is. En wat met die twee andere zonen? Een ervan is verstandig en wijs, de ander noch wijs noch verstandig.


Zondag was het brunchen geblazen bij het Davidfonds, letteren inbegrepen. Overal schrijvers bij het late ontbijt. Dit jaar werd het massaal in de belangstelling gewerkt. Dus gaf ik afwezig. In plaats daarvan trok ik na een lome voormiddag naar een plaatselijke nieuwjaarsreceptie. Ik vond er enkele vrienden, dat was het belangrijkste.

De gastspreker, federaal minister van werk en de Koning, zeldzame combinatie, en nee, ze zei niet: zeg maar Monica, vertelde van haar oude vader. In Merksem waar hij woont, groet hij nog elke dag de mensen. Maar de mensen zijn geen mensen meer. Zij menen dat de oude dement wordt.

Zo komt mijn moeder weer in beeld. Net een week geleden vertelde ze dat zij nog steeds iedereen begroet. Zij woont niet in Antwerpen maar onder de mensen. En dus komt er al eens een ontmoeting van. Het is eenzaam aan de top en in Antwerpen.

Elders niet.


Donderdag en vrijdag van verleden week was het weer werken tegen de klok. Dan is het minste waar ik oog noch energie voor heb toch wel overbodige want bureaucratische regeltjes van neven en nichten. En dat zullen ze op kantoor geweten hebben.


Met leedvermaak volg ik de berichtgeving over de bigamie van de Franse president Hollande. Wie gedacht had dat hij zijn naam indachtig streng en gedisciplineerd zou zijn, komt bedrogen uit. François is de voornaam en we hebben het geweten. De fotograaf die hem betrapte – en die ook president Mitterand, tiens, ook al een François, met zijn buitenechtelijke dochter “snapte” – mocht zijn verhaal kwijt in de krant Le Monde! Hij werkt als een geheim agent, wacht maanden lang tot het moment er is en schiet dan toe. Hij schoot de kiekjes van Hollande tussen de benen van zijn handlanger, vanop de grond dus. Hollande met een valhelm op een scooter door Parijs. Nogal Daft Punk!

francois-hollande-scooter-14-74712daft-punk-tron-650-430

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s