Goudeseune visited


Je moet wat over hebben voor poëzie in dit verschralend leefmodellandschap van tegenwoordig. Het moet zowat drie maanden geleden zijn, Koenraad Goudeseune had toen nog een status op het groot smoelenboek, had ik hem beloofd zijn werk eens te lezen. Ik vond namelijk dat deze levende legende annex taxichauffeur of omgekeerd behoorlijk goed schrijft.

Dat hij voor de rest onuitstaanbaar is, is mooi meegenomen. Het ging me om het werk. Het smoel is inmiddels verdwenen van het grootboek Feesboek en soms mis ik hem daar.

Wat al voeten het in de aarde heeft gehad om zijn jongste boek te bemachtigen! Lees hier het verhaal.

Door omstandigheden is Koenraad G. weg moeten gaan bij uitgeverij Atlas, Amsterdam en is hij bij Vrijdag beland, uitgeverij te Antwerpen. Ik kon deze laatste niet meer contacteren via de kanalen die ik voor de hand had liggen, al is het mijn eigen laatste uitgever. Bleek uit het bezoek aan de webstek van die uitgeverij dat Vrijdag al wat op de sukkel is, zijn personeel heeft ontslagen en dichtbundels enkel nog drukt op verzoek. De jongeman van de marketing aan de telefoon verzekerde me dat dit een zaak is van enkele dagen.

Bijaldien belde ik vervolgens naar mijn favoriete boekhandel, op fietsafstand te bereiken. Daar kon een man me verzekeren dat drukken op verzoek een kwestie is van weken. ‘Geeft niet’, zei ik onverstoord en bestelde het boek. Dat was ergens begin november. Die bestelling werd genoteerd en ik vergat het na een paar weken.

Want inderdaad pas na anderhalve maand – dus zowat zes weken – belde de boekhandel me op dat het boek er was. Eer ik dan zover was – eerst ging ik met vakantie nietwaar – was er nog eens een maand over gegaan. Atletiek van snijbloemen ligt sinds gisteren op mijn nachtkast.

goudeseune

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s