Niet naar Kaïro maar naar Griekenland, Marleen Temmerman?


anatomy

Eerlijk gezegd was er nog een reden om verleden week niet naar Kaïro te gaan: ik werk al een tijd aan een wereldomvattende gedichtencyclus. In afwachting verschijnt hier dan dit soort bedenkingen en te grappige of te gekke wendingen. (klik eens op ‘anatomy’ hierboven, dan krijg je nog wat te horen ook)

De zee vatten in een plas water, nog voor die opdroogt, het land vatten nog voor het wordt volgebouwd, de lucht laten zien toen hij nog niet vol hing met draden, kabels en satellieten: het is voor de dichter uiteraard een koud kunstje maar het gaat niet vanzelf. Hij zweet er op.

Tussendoor kwam Marleen Temmerman gefietst, lekker vrij in het wiel, zonder echt door te trappen, zeg maar. Ze bewijst waarom de meeste zoekopdrachten naar seks en geslachtsgemeenschap op dit blog belanden en nu dus bij haar. Ze had, zegt ze achteraf, d.i. als het te laat is, bij wijze van grap gesuggereerd om naar oud-Grieks en Midden-Afrikaans voorbeeld, de vrouwen in staking te laten gaan tot er een nieuwe federale regering gevormd is. Benen dicht, dames, geen geslachtsgemeenschap tot jullie, heren, zover zijn. Kom eens terug als het klaar is. Overigens, wat dat oud-Grieks betreft: het was een grap, verwerkt in een blijspel uit het oud Griekenland. Die Afrikanen hebben dat dan wel weer gedaan en na maanden palaveren was er twee weken na de staking een nieuwe regering. Wat hebben we daarmee gelachen.

Uiteraard heeft mevrouw Temmerman in haar onwetendheid als vrouwenarts, seks verward met geslachtsgemeenschap. Dit is geen grap, helaas, maar wel degelijk en betreurenswaardig onwetendheid, of gebrek aan kennis van het Nederlands. Waarom dan uiteraard? Omdat verwarring zaaien en scheppen in deze tijd meestal per abuis gebeurt. Anders is er sprake van voorbedachte rade en is het strafbaar. De gemeenschap straalt verder af (zie foto) van het gezicht van de engel en de aartsengel (assange et l’ange gabrielle) die bij gebrek aan geslacht niet tot gemeenschap kunnen overgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s