Fietsen tegen Renaat Ramon op


 

Ik fiets graag en waar ik nu woon, is fietsen voor de band liggend. Ik wou al langer eens het jachtpaviljoen omcirkelen, dit is niet vanuit de Schelde-oever benaderen maar van binnenuit.

 

Vandaar dat ik in Bornem geraak. Daar is ook een galerie die ik al jaren ken, den Heeck, van toen Jas er nog exposeerde in het zog van zijn vriend Guy Vandenbranden. Ik fietste er langs maar geraakte er niet langs: er stond een veel te grote bestelwagen dwars over het straatje geparkeerd, met zijn achterdeuren open naar de tuin van de galerie toe. Ik moest dus wel stoppen en mijn fiets parkeren. Ik liep de galerietuin binnen. De bestelwagen bleek van Renaat Ramon te zijn. Die ik al een tijd tegenkwam in dichterskringen, hij is nu eenmaal dichter, maar die hier uitpakte met plastisch werk, wat minder frequent te zien is.

 

Behalve het blije weerzien met Renaat, was er ook het nieuws dat de galerie omgevormd werd tot centrum voor de studie van de constructivistische kunst. Beide galeriehouders hebben hun beroepsloopbaan afgerond en zijn nu ambtshalve met pensioen. Ze hebben daarom besloten dieper te gaan en hun handelsbelang in te ruilen voor de studie.

Aldus loopt daar nu tot 8 augustus een vrij unieke groepstentoonstelling. Meer info op http://www.denheeck.be/  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s