NMBS


De NMBS maakt vooruitgang in haar communicatie met de reizigers. Het aanwezige treinpersoneel wenst ons elke avond een goede avond toe. Het afwezige treinpersoneel heeft uiteraard ongelijk en mag niet spreken. Het blijft echter nog steeds een wonder dat er in de stations in het Noorden van het land geen paniek ontstaat, want elke trein die er vertrekt, ik citeer: "vertrekt van het spoor", d.w.z. ontspoord.
Voorts put het treinpersoneel zich uit in honderd verontschuldigingen wegens de vertraging die de trein oploopt. Dat loopt nogal op, trouwens, want ik ben in geen maanden meer thuis gekomen op hetzelfde uur, terwijl ik hardnekkig dezelfde trein blijf nemen.
 
Er zou echter verbetering moeten komen want die drie topbroekjes van de holding krijgen minder loon als de treinen vertraging oplopen. Zelf ben ik best tevreden: bij vertraging blijf ik gewoon langer zitten voor hetzelfde geld. Nee, ik wil het treinpersoneel noch de topbroekjes op slechte ideeën brengen: het mag wel eens wat opschieten, vooral op vrijdagavond.
 
Het personeel is echter ook positief ingesteld en roept niet om: "Dames en heren, we melden u de aanwezigheid van een schrijver op deze trein en danken u voor uw gewillige belangstelling". Het zou trouwens zeer de vraag zijn hoe het treinpersoneel tussen al die reizigers de schrijvers herkent. Op zondag 29 april 2007 om 14.30 u wordt dat effe anders. Dan nemen schrijvers de trein en vervolgens het woord om in het voormalig station Leireken te Steenhuffel in de eerste klasse treincoupé de aanwezige quasi-reizigers een aangenaam, en wie weet zelfs onvergetelijk moment te bezorgen. Ondergetekende, die dagelijks de trein neemt, zal er wat brengen dat hij op de trein geschreven heeft en er nog mee gelinkt is ook.

 

 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s